Even voorstellen….

DéDieDéDoen is een musicalgroep uit het Brabantse Sint Hubert. De groep bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste leden uit Sint Hubert en omstreken en in een jaarlijks wisselende samenstelling.

Elk jaar voeren wij met veel plezier een stuk op en op 6 en 7 oktober 2017 was het al voor de tiende keer dat wij een uitvoering ten tonele brachten. 

De musical is vanaf het eerste begin professioneel van opzet, met een regisseur, een zangcoach en een live-band. Voor de uitvoering wordt samengewerkt met een professioneel licht- en geluidsbedrijf.

Hoe komt een musical tot stand?

Door een leescommissie worden enkele bestaande toneelstukken uitgezocht, die mogelijk geschikt zijn voor de musicalgroep. Hieruit kiezen de leden het mooiste en meest geschikte stuk. Een muziekcommissie zoekt bestaande melodieën waarop door enkele eigen leden Nederlandstalige teksten worden geschreven die in de sfeer van het stuk passen. Een live-band en een zangcoach begeleiden het muzikale gedeelte van de musical.

Onder leiding van een regisseur wordt ruim een half jaar geoefend, waarbij tegelijkertijd het decor wordt ontworpen en gemaakt en de kostuums worden uitgezocht. Ook het  maken van de rekwisieten, het verzorgen van posters en persberichten, én het opbouwen en inrichten van de theaterzaal in gemeenschapshuis “de Jachthoorn" zijn in eigen beheer.

Dit alles is alleen mogelijk dankzij de hulp van vrijwilligers en de financiële bijdragen van sponsoren, welke wij hiervoor zeer dankbaar zijn!

En natúúrlijk u als hooggeëerd publiek! We vinden het fijn om na een repetitietijd waarin hard gewerkt wordt, u allen een lachwekkende ontspannende avond in Sint Hubert te bezorgen!

Ook meedoen?

Nieuwe leden (m/v) zijn vanaf 16 jaar van harte welkom om (een keer) mee te doen met zingen, toneelspelen en een half jaar lang mee te repeteren met een gezellige groep collega-artiesten-in-de-dop. Wil je niet zingen, dan is dit ook geen probleem; je laat de zang dan gewoon over aan de anderen. Ook mensen die ons willen begeleiden in koorzang kunnen zich altijd bij ons aansluiten; voor hen is het aantal repetities aanmerkelijk minder.

 

Repetitietijden

Wij repeteren van circa februari tot de zomervakantie elke woensdagavond van half 9 tot kwart over 10.
Na de zomervakantie tot aan de uitvoering repeteren we twee keer per week: op woensdagavond repeteren we het hele stuk (toneel+zang) en op zondachtochtend is het zangrepetitie.

Koorzang is voor de zomervakantie tijdens drie zangrepetities op woensdagavond en na de zomervakantie elke zondagochtend van half 11 tot 12 uur.

Voor vrijblijvende informatie óf een kijkje op een repetitie kun je contact opnemen met ons. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel de voorzitter Jos Verbruggen (06-23379203).